Muurahainen

Työmiehen tai naisen esikuva – muurahainen. Mitä opimme muurahaiselta? Kärsivällisyyttä, sitkeyttä, periksiantamattomuutta, lojaaliutta, järjestelmällisyyttä. Opimme miten toimia systeemissä kuuliaisena. Muurahaisen luonne on oivaltava, ryhmätajuisuutta hyödyntävä.

Muurahainen osaa kasvattaa pääomaa, niin että tietystä näkökulmasta katsottuna kaikki hyötyvät. Ja keskittyy oleelliseen, ei jaarittele turhia tai pröystäile. Meillä on paljon opittavaa muurahaiselta, tänä maailman aikana etenkin tämä systeemille kuuliaiseksi oppimisen “läksy” tulee meitä vastaan, joka puolelta.

Miten suhtaudumme kun systeemi nielee mukanaan ja ottaa vallan johon on sopeuduttava? Vai lähdemmeko rakentamaan omaa toisenlaista elämänmuotoa jos systeemi ei ole se mitä tahdomme? Silloin on oltava iso joukko ihmisiä mukana, jotta se onnistuu ja toimii.

Muurahainen on kvantitatiivinen kaikessa: määrällinen, tähän pohjautuu näiden olentojen oman systeeminsä menestys ja tämänkaltainen yhteiskuntajärjestys on taloudellisen hyödyn ajattelevassa maailmassa nyt nousussa, globaalisti.

Lelut

April 1, 2022

Orava

April 3, 2022