Laatikkoelämä

Laatikkoelämä on kirjaimellisesti myös laatikossa olemista useassa mielessä; kotona neljän seinän sisällä pääsääntöisesti työn ulkopuolella. Tämä voi olla merkki myös traumatisoitumisesta menneisyydessä; ei uskalleta liikkua, laajentaa reviiriä, ottaa askeleita tuntemattomaan taikka uuteen.

Liika varovaisuus ja tähän liittyvät pelot ja ennakkoluulot ja kielteiset ajatukset kokeilla uutta voivat hyvin olla trauman merkkejä.

Jos tämä laatikkoelämä tuo ahdistusta taikka stressiä ja se vaivaa ihmistä itseään, niin ainoa lääke tähän onkin ottaa se rohkea askel uuteen ja lähteä kotoa ulos, siedättää itseään uusille kokemuksille, ja huomata että ei ole mitään pelättävää. Esimerkiksi tukihenkilön tai henkilöiden kanssa (ystävät, suku, naapuri, tuttava, työkaveri, vanhempi…)

Kiinni juuttuminen johonkin joka ei vie eteenpäin vaan rajoittaa elämää ja kanssakäymistä toisten ihmisten kanssa on syytä tarkastaa omassa elämässä, mistä tämä kertoo? Traumaterapeutit ym. ovat tässä ammattilaisia auttamaan eteenpäin.

Psykologista laatikkoelämää on myös vahvat ennakkoluulot uutta kohtaan, käsittäen kielteiset ajatukset omaa maailmankuvaa vastakkain tai erilailla ajattelevat tai elävät ihmiset.

Maitohappobakteerit

October 3, 2021

Apinastako?

October 5, 2021