KOTIVARA

Kotivarasta muutama sananen. Poikkeusolojen keskellä helpottaa kun on varattuna päivittäistä selviytymistä varten erilaisia kulutushyödykkeitä. Varmaa on, että yhä enemmän maailmalla myös Suomessa tarvitsemme kotivaraa käyttöömme tulevaisuudessa.

Maaseudulla on usein luonnollista että tätä on käytössä, niin että selviydymme vaikka sähköt menisivät joksikin aikaa poikki. On puuliiterit, leivinuunit, maakellarit, säilötyt ruoat, jauhoja kaapissa, sokeria, suolaa ja mausteita leipomista varten ja niin edelleen.

Talo, Koti, Omituinen, Elokuva, Hobitti, Hobbiton

Yhteinen kotivara naapureiden kanssa voi olla hyvinkin hyödyllistä. Tämä voisi koostua esimerkiksi yhteisestä isommasta maakellarista polttopuu -ja aine varastosta.

LÖYTYYKÖ KOTIVARASTASI; radiopuhelin, patterit, radio (viestintävälineet), kynttilöitä, tulitikut, lyhty, ensiapulaukku, useampia avaruuslakanoita, joita voi hyödyntää useassa eri merkityksessä esim. retkellä viileässä ilmassa nuotion äärellä syödessä ym. kietoutumalla lakanaan lämmittää, lääkkeet myös homeopaattiset, eläinten ruoka ja muut tarpeet, eri ikäisten ihmisten erityistarpeet, lapset ja seniorit, huopia, vilttejä.

Sanomalehtiä pino esim. vuoraamista varten (ikkunat ym.) vettä, suolaa (5-10 kg säkeissä, ruususuola myös jodioitu) intiaani ym. sokeria kuivahiiva, maitojauhe, kahvia, teetä, kuivattuja yrttejä, mausteita, kaakaota, villasukkia, kerrosvaatetta, wc-paperi, talouspaperi, viihdykettä (kirjoja, pelikortit, palapelejä, piirustuspaperia, kyniä), varaosat koneisiin, autoihin, työkaluja, teltta, makuupussit.

Henkilökohtaiset hygieniatuotteet (ml. kuivashampoo, saippuat), kylvösiemeniä, leivinpaperi, folio, kelmut, hiilitabletit, erikokoiset säilöntäpurkit, ämpärit ja rasiat, kalastus ja metsästysvälineet, erilaisia puurohiutaleita, mysliä, maustekurkut, punajuurit, säilykejuurekset, herneet, soijajauho, kuivatut hedelmät, pähkinät, mantelit, näkkileipälajitelma.

Hillo, Jar, Hedelmät, Hedelmät Hillot

RAVINTOA

January 2, 2021

LÄMPÖ

January 2, 2021