Fasadi

Minkälainen on julkisivumme taikka kasvot/naama? Usein tämä on saatettu kasvattaa, ohjemoida tai jopa aivan kuin vääntää vastoin todellista tahto taikka tunnetilaamme? Miksi näin?

Yhteiskunnalliset ja ylisukupolviset arvot esim. puhumattomuus on yksi asia jolla on seurauksia jotka ovat kasvoista ja energiasta luettavissa.

Naamarit, Carnival Of Venice, Maskit Venetsian

Kuitenkin kun jokin usein yllätyksellinen tai kuormittava tilanne tulee vastaan tämä fasadi saattaa pettää taikka ikään kuin räjähtää silmillemme. Etua on että alamme puhumaan ja tunnistamaan todellisia tunteitamme ja sen kautta näiden säätelyä kypsillä psyykkisillä puolustusmekanismeilla. Defenssejään ja fasadiaan voi kehittää.

Huumori näistä kypsistä suhtautumismalleista on hyvä ja usein toimii monissa erilaisissa tilanteissa ja kohtaamisissa. Toisin kun tiedossa on että toinen ihminen on kriisissä huumorinkin kanssa on tuolloin syytä olla herkkä, varovainen ja tilannetajuinen.

Itsestään huumorin viljely on suotavaa (kuin toisista). Tämä ei satuta ja ei voida tulkita asioita niin kovin väärinkään.

Kasvuaika

March 4, 2021

Nimistä

March 6, 2021